MOVE Week Пловдив 2021

19.05.2024 - пн, 07.06.2021 (20:28 - 0:00)
Цар Симеонова Градина, ulitsa "Veliko Tarnovo", Пловдив, Bulgaria

Описание

През 2021 година празнуваме 10-тото издание на MOVEWeek – Седмица на физическата активност и спорта. Пловдив традиционно ще бъде градът с най-богата програма, като важно е да отбележим че Градът под тепетата е един от първите градове включили се в MOVE Week и до днес, организацията на събитието през 2012 е пример за добра практика споделяна в повече от 30 страни в Европа и извън нея Юбилейното издание на събитието ще започне в последната седмица на месец май и ще обхване първата седмица на юни – от 31-ви май – 6-ти юни.

Какво ще ни поднесе десетото, издание на MOVE Week в Пловдив? В Седмицата на физическата активност и спорта сдружение БГ Бъди активен планира множество активности и предизвикателства, като програмата ще бъде разделена на делнична и MOVEWeeekend
През цялата седмица, пловдивчани ще могат да се включат в различни спортни активности, които ще се проведат на територията на Plovdiv Stage Park – новата локация в подножието на Младежки хълм.

От 31 май до 04 юни, всеки следобед ще можете свободно да посетите и изберете различни физически активности в търсене на своето движение. В програмата са планирани бойни изкуства, представени от водещи пловдивски клубове или функционални тренировки и активности за деца, представени от професионални треньори на WOW GYM. Отделно от това по време на седмицата ще дадем тласък на пилотната инициатива от кампанията NowWeMove – European Mile, и ще раздвижим участниците с дистанцията от 1миля (1.6км). Всеки включил се и изминал разстоянието може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. По този начин всеки допринася за социално значима кауза, която е различна за всяка държава част от кампанията.

На 6-ти юни, събота, сдружение БГ Бъди активен организира мащабно целодневно, многопластово събитие на Гребна база Пловдив, като ще програмата му ще включва разнообразни събития: спортни активности и артистични изяви, различни образователни игри и работилници, музика, изяви на танцови формации, събития насочени към деца и младежи. Основна част от събитието ще бъде пилотното издание на Europan Mile, като всички ще имат възможност да се включат в масов крос, изминавайки разстоянието от 1 миля и по този начинда подпомогнат на социална кауза свързана с борбата с рака. Партньор на инициативата в фондация Stop Cancer, a дарението ще бъде към Детската клиника по онкохематология в Пловдив Очаквайте подробности и пълната програма!

След периода на изолация и обездвижване, с пролетта идва и новият живот – този с повече движение и поглед към бъдещето. #FindYourMove #РаздвижвамеБългария

Календар на събитието

понеделник, 31.05.2021 - понеделник, 07.06.2021

0:00 - 0:00  
Closed

Карта Get Direction

Изпрати съобщение

Send mail success

Send mail failed

Please enter input field

© 2020 ivento.eu. Всички права запазени.