март
13 петък

Концерт на Доминик Милър

пт, 13.03.2020 (21:00 - 23:45)
Фестивален и конгресен център - Варна, булевард „Сливница“, Варна, България

Описание

КИТАРИСТЪТ НА СТИНГ – ДОМИНИК МИЛЪР ЗА ПРЪВ ПЪТ ВЪВ ВАРНА

Авторът на едни от най–големите хитове на Стинг, като Shape Of My Heart, La Belle Dame Sans Regrets и много други ще гостува през март във Варна.

Силен старт се очертава на София Филм Фест във Варна, където след официалното откриване на фестивала, Доминик Милър ще сподели сцената на Фестивален и конгресен центървъв Варна със своята банда – Никола Фижман – бас, Сантяго Ариас – бандеон, Рани Криджа – перкусии и Якоб Карлсън –клавишни.

Повече от 28 г. Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. насам.

Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик учи китара в престижния Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.
Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Тази година Доминик Милър избра Варна и Пловдив за двете дестинации в България за да представи последният си албум „Absinthe“, с който изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография.

За албума си „Абсент“ Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си.

Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на сдружение за култура и образование Милчо Левиев, в партньорство с GuitArtFestи София Филм Фест във Варна.

Не пропускайте уникалното шоу на Доминик Милър & Band на 13 Март 2020 г. от 21:00 ч!

Календар на събитието

петък, 13.03.2020

21:00 - 23:45  
Closed

Add A Review

Карта Get Direction

Изпрати съобщение

Send mail success

Send mail failed

Please enter input field

© 2020 ivento.eu. Всички права запазени.