Най-вълнуващите събития във Варна през лято 2020

Въпреки дъждовното време напоследък и всички тревоги около разпространението на covid-19, природата следва своя ритъм и ето, че остават броени дни до настъпването на астрономическото лято.

Лятото – онзи лежерен сезон, в който ментата на плажа никога не стига и винаги може да направиш още един плаж – ей така, просто защото си от Варна и ти е близо.

Въпреки цялата прелест на плажа, дългите летни вечери с мента в ръка и цялото очарование на Варна, ние от ivento.eu знаем, че понякога може леко да ти доскучае. Случва се на всеки. Затова се погрижихме да направим една селекция на най-вълнуващите събития, които предстои да се проведат във Варна. Грабвай ментата и си направи план кои ще посетиш! (Междувременно стискай палци да преборим covid-19, за да няма какво да помрачи този прекрасен предстоящ сезон!)

06 – 08.07.2020 г. Moonlight Bar & Restaurant, (Крайбрежна алея)

Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна и с участието на Министерство на туризма готвят осмото издание на „Фестивал вино и храна” – Варна 2020 г. На изложението ще можеш да дегустираш вина от родни и чуждестранни винарни и да замезиш със специалитети от местни производители на хранителни продукти. Очертава се интересно, пивко и вкусно!

poetite-live-varna-ivento.eu_

09.07.2020, 21:30Плажен бар Menthol

Поетите Live обещават да те срещнат с най-красивите български стихове, изпълнени от едни от най-добрите български актьори. Съвременен прочит на вечните стихове, който докосва и вълнува. За да живеят думите!

marius-kurkinski-na50-varna-ivento.eu

14.07.2020г.- 20:30 ч.Летен театър

Великият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни представления на 14.07. в Летен театър. Ако досега не си гледал негови представления, 14.07.2020, 20:30 е точният момент, в който да поправиш тази грешка. Научи повече за събитието ТУК

gramofonyt-viktor-kalev-varna

28.07. 2020 г., 20:30ч.Летен театър

Смехът лекува! А с Виктор Калев можеш да си осигуриш една добра профилактика на скуката и всички потенциални други проблеми. „Грамофонът“ е едно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.
Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители.
Един грамофон, един актьор, един свят.
Или… как се сбъдват мечтите.

31.07.2020 г. – 09.08.2020 г.

Едно събитие, което вълнува всички книголюбители. Всяка година в началото на август, алеята към морето се превръща в алея на знанието и магическият свят на книгите. Един своебразен книжен квартал с 15 павилиона с книги и литературен кът, където хората са заедно в летните вечери в духовното общуване с едни от най-популярните български писатели.

01.08. – 21.08.2020 г., Морска градина

Международният панаир на занаятите и изкуствата е най-голямото арт изложение в България. Тук можеш да си купиш всякакви красоти – от ръчно изработени бижута до ръчно тъкани килими. Не забравяй по пътя към Кубо да се отбиеш в алеята до сцена „Раковина“!

Свето Успение Богородично, 15 август, е официалният празник на Варна. Традиционно празникът е съпътстван от много тържествени събития, голям концерт, както и традиционните фойерверки, но тъй като до празника има още време, ти препоръчваме да следиш нашият уебсайт за актуална програма за празника.

Фестивал на хвърчилата Варна

22-23.08.2020 г., Плаж Аспарухово

Феерия от цветове в небето те очаква в дните 22 и 23 август, ако случайно или нарочно се озовеш на Аспаруховския плаж.
За поредна година огромни цветни хвърчила ще изпъстрят небето над Аспарухово в един от горещите уикенди на август. Очакваме да станем свидетели и на майсторско управление на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят много бързо и описват сложни фигури в небето. Парадът ще бъде съпътстван от приятна музика и други забавления за малки и големи.

*Имайки предвид нестабилната обстановка, породена от мерките за ограничаване разпространението на covid-19, ivento.eu не носи отговорност за промяна в датите на провеждане на събитията. Моля, следете уебсайта и социалните мрежи за актуална информация.